woensdag, 8. augustus 2007 - 11:43

Politie waarschuwt voor ‘hengelen’

Echt

De politie onderzoekt een woninginbraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond in de Lijsterbesstraat. Daarbij zijn de inbreker(s) er met diverse goederen en de auto vandoor gegaan. Een gedeelte van de goederen werd terug gevond in een pad tegenover het huis.

Ook de auto werd enige tijd later weer in de buurt aangetroffen. Het navigatiesysteem was ontvreemd. De inbraak werd tussen twee en drie uur gepleegd. De inbreker(s) kwamen binnen door te ‘hengelen’ via de brievenbus, de deur was van binnenuit niet afgesloten. De politie adviseert om sloten op het nachtslot te draaien, dat voorkomt ‘hengelen’.

De politie biedt op haar internetsite een inbraakpreventietest aan die bedoeld is om burgers bewust te maken van inbraakgevoelige locaties in en om het huis. Wanneer de inbraakpreventietest online wordt ingevuld krijgt men na elke vraag enkele tips en aandachtspunten met betrekking tot inbraakpreventie. Na het afronden van de test volgt een waardering over de inbraakveiligheid van de woning.

De politie hoopt met deze interactieve test de burger bewust te maken van, de vaak simpele, maatregelen die getroffen kunnen worden om de kans op inbraak drastisch te verminderen.

De politie besteedt echter niet alleen aandacht aan inbraakpreventie door middel van een test. Ook geeft de website handige tips om inbraken te voorkomen, bijvoorbeeld tijdens afwezigheid door vakantie. Zo is er in het bijzonder aandacht voor sociale controle, het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de gratis te downloaden registratiekaart waarmee kostbare bezittingen geregistreerd kunnen worden.
Provincie:
Tag(s):