donderdag, 18. oktober 2007 - 9:27

Politie waarschuwt voor insluipsters

Regio

Onverwacht en onaangekondigd komen er zo nu en dan personen bij u aan de deur, hoewel mensen goed van vertrouwen zijn, is dat niet altijd terecht. De politie krijgt regelmatig meldingen en aangiften over oplichters die proberen met uiteenlopende smoezen en verhalen geld, pinpassen inclusief de pincode en waardevolle spullen bij willekeurige slachtoffers los te maken.

Uit ervaring blijkt dat de gedupeerden vaak ouderen zijn. De afgelopen dagen zijn er bij de Politie Drenthe verschillende meldingen binnengekomen van insluiping, waarbij mensen aan de deur aan de praat gehouden worden, of waarbij vreemden met een smoes het huis binnenstappen. In de gevallen die bekend zijn bij de politie ging het om vrouwen met een oost europees uiterlijk.

Ervaringen van de rechercheurs die met slachtoffers gesproken hebben, leert dat de slachtoffer allemaal hetzelfde vertellen. De gedupeerden verkeren in een staat van ongeloof, “Dat mij dit is overkomen...?� Ook zijn velen compleet overrompeld door de vlotte babbel van de oplichter. De impact voor de (oudere) slachtoffers is niet te beschrijven. Natuurlijk zijn er ook pogingen waarbij de oplichter, door adequaat reageren van de bewoner, weet dat er niets te halen valt en afhaakt. “Maar de oplichter heeft vaak een neus voor gewillige slachtoffers die geen weerwoord hebben tegen zijn snelle praatjes en meegaan in het verhaal�aldus een politiewoordvoerder

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Komen er onbekenden bij u aan de deur, let dan op. Ziet u dingen in uw omgeving die u niet vertrouwt, laat het de politie weten.
Provincie:
Tag(s):