donderdag, 2. augustus 2007 - 11:05

Politie waarschuwt voor oplichters!

Coevorden

De politie waarschuwd voor oplichters die via marktplaats een product/voertuig te koop hebben en alleen het doel hebben om er met uw geld vandoor te gaan. Dit overkwam een 40-jarige man uit Voorschoten.

De man toonde via Marktplaats belangstelling voor een tractor in Coevorden. Dinsdag stuurde hij zijn ouders naar Coevorden om de koop af te sluiten. Toen de ouders op de afgesproken plaats in kontakt kwamen met de verkoper, reed het drietal in de auto van de ouders naar de plek waar de tractor gestald zou zijn. Het geld, een bedrag van 3500 euro, was reeds aan de verkoper gegeven. Uiteindelijk stapte de man in de Van Kuijkstraat uit, liep in de richting van een woning en verdween. Hierna hebben de kopers de man niet weer gezien. De man deed bij de politie aangifte.

Het gaat om een man van ongeveer 40 jaar oud, lengte ongeveer 1.75 meter, gezet postuur, bol gezicht en bovenop kalend. De man had aan de zijkant kort geknipt donkerblond haar. Hij droeg een blauw jack met daarover een oranje zichtbaarheidsvest. De man had zich voorgesteld als Theo Mulder en zou bij de gemeente werken.

De laatste tijd komt deze werkwijze steeds vaker voor en verdwijnen “verkopers� in het niets. Het vooraf (gedeeltelijk) betalen van de goederen hetzij kontant of overmaken leidt dikwijls tot problemen. De politie adviseert het aankoopbedrag pas af te geven nadat u het product gezien heeft of, nog beter, in handen heeft.
Provincie:
Tag(s):