zondag, 24. juni 2007 - 17:24

Politie Zaandam heeft een drukke nacht door relschoppers

Zaandam

In de nacht van zaterdag 23 juni op zondag 24 juni heeft de politie de orde moeten handhaven in de buurt van de Gedempte Gracht. De politie moest uiteindelijk hard ingrijpen en er zijn arrestaties gepleegd.

De zaterdagnacht begon met een druk bezocht en gezellig jazzfestival op de Dam en omgeving. Rond 02.00 uur was de muziek ten einde en begon het jazzpubliek te vertrekken. Rond 04.00 uur sloten de deuren van de horecagelegenheden en begaf zich veel dronken publiek op straat.

Ook werd het druk bij de eethuisjes. De politie en de deze nacht aanwezige Mobiele Eenheid hebben toezicht gehouden om de orde te handhaven. Rond de klok van 05.00 uur nam de spanning echter toe voor de eethuisjes en de kop van de Gedempte Gracht, waarbij personen elkaar te lijf gingen.

De politie greep direct in, waarna het nog steeds in groten getale aanwezige publiek zich tegen de politie keerde en haar met bierflessen bekogelde. De politie heeft met behulp van de wapenstok en surveillancehonden aanhoudingen verricht, en heeft, voor de derde keer dit jaar, de eethuisjes gesloten om een einde te maken aan de verstoringen van de openbare orde.

Vervolgens is met extra assistentie en de ME het gehele Damgebied schoongeveegd. Voor, tijdens en na de ontruiming zijn 11 personen aangehouden. Hen is belediging, baldadigheid, openbare dronkenschap, niet voldoen aan bevel of vordering en niet voldoen aan de legitimatieplicht ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):