donderdag, 14. juni 2007 - 12:18

Politie zet sms bericht in bij onderzoek Karsten

Zwolle

Het rechercheteam van politie IJsselland, dat onderzoek doet naar de gewelddadige dood van de 53-jarige ‘Janneman’ Karsten, in maart jl., heeft dinsdag jl. 376 SMS berichtjes verspreid. Die werden gestuurd naar gsm bezitters die rond het tijdstip van het misdrijf in de omgeving van de woonboot in het Almelose Kanaal verbleven. Dit heeft de politie IJsselland donderdag bekendgemaakt.

Via het SMS bericht worden mensen alsnog opgeroepen om contact te zoeken met de politie en eventuele getuigenverklaringen af te leggen. Inmiddels werden 45 reacties terug ontvangen. Die worden door het team nagetrokken. Over de inhoud en strekking valt op dit moment nog niets te zeggen.

Donderdagmiddag 15 maart 2007 werd de 53-jarige Karsten door familieleden dood aangetroffen op zijn woonboot in het Almelose Kanaal. Hij bleek door meerdere steekwonden en ernstig bloedverlies om het leven gekomen te zijn. Het motief voor zijn dood ontbreekt.

Uit sporenonderzoek is duidelijk geworden dat sprake is van twee daders. Op de woonboot bleef een rode katoenen baseballpet achter, die waarschijnlijk door één van hen is achtergelaten.

Na publicaties en aandachtvestigingen in verschillende media, waaronder Avro’s Opsporing Verzocht en Onder de Loep en een poster in het centrum van Zwolle, ontving het team ruim 50 reacties vanuit het publiek, die voornamelijk te maken hadden met de rode baseballpet.

Op 3 april jl. werd het Almelose Kanaal, in de omgeving van de boot van het slachtoffer, op ruimere schaal door politieduikers onderzocht op eventuele voorwerpen, die verband zouden kunnen met diens dood; echter zonder resultaat. De Hoofdofficier van Justitie in Zwolle loofde kort na aanvang van het onderzoek al een beloning van € 15.000,- uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

Ieder die informatie heeft met betrekking tot dit onderzoek wordt gevraagd contact op te nemen met de politie IJsselland via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden verstrekt bij Bel M. via 0800-7000.
Op dit moment blijft het onderzoekteam met 10 medewerkers aan de zaak werken.
Provincie:
Tag(s):