dinsdag, 10. april 2007 - 14:01

Politie zet vraagtekens bij informatieshow

De politie zet haar vraagtekens bij uitnodigingsbrieven die in de regio Achterhoek opduiken over een informatieshow. Onlangs werden in Lochem ook mensen aange-schreven om naar een horecazaak te komen. De show werd niet gehouden, maar wat steekt hier achter?

Na Lochem hebben nu ook inwoners van Borculo en Ruurlo brieven ontvangen om naar een informatieshow in een plaatselijke horecazaak te komen. In Borculo staat de bijeenkomst voor de 12e gepland en in Ruurlo kan men op 14 april z’n tegoedbonnen komen ophalen.

Want dat is namelijk de strekking van de brief. Betrokkene zou van Reise Center Holland nog recht hebben op tegoedbonnen. Deze kunnen alleen in persoon worden opgehaald en daarbij krijgt men ook nog een lunch aangeboden. Neemt men vrienden of bekenden mee dan ontvangt men ook daar nog een geldbedrag voor en dat alles is te besteden tijdens de informatieshow.

De bijeenkomst in Lochem is niet doorgegaan en er rezen twijfels over de bedoeling van de uitnodiging. Wilde men soms de bewoner uit huis lokken om zo een inbraak mogelijk te maken? Gelukkig is dat in Lochem niet gebeurd, maar wat dan wel?

Het bedrijf zou in Enschede een vestiging hebben, maar daar is geen duidelijkheid over te krijgen. In Hamburg schijnt een dergelijke bijeenkomst op het laatste moment te zijn afgezegd door de organisatie en of er in Borculo of Ruurlo wel iemand van Reise Center Holland komt opdagen is de vraag.

Tot slot: Natuurlijk worden er dergelijke shows georganiseerd door bonafide bedrijven maar wees graag kritisch wanneer u onduidelijke post ontvangt waarin u allerhande prijzen of tegoedbonnen worden beloofd!
Provincie:
Tag(s):