vrijdag, 17. augustus 2007 - 12:00

Politie zoekt eigenaren tientallen sieraden en horloges

De politie heeft zondag 29 juli in Leeuwarden twee inwoners van die plaats van 20 en 31 jaar aangehouden. Het duo wordt er van verdacht tenminste tien woninginbraken te hebben gepleegd in diverse plaatsen in Fryslân, alsmede een aantal auto’s te hebben gestolen.

De twee zijn die zondag door getuigen gezien bij een woninginbraak aan de Emma in Drachten. Het signalement en het kenteken van de auto leidden naar Leeuwarden, waar de twee diezelfde middag nog op heterdaad zijn aangehouden. Het duo reed in een auto die begin juli was gestolen in de stad Groningen. De auto was voorzien van valse kentekenplaten, die gestolen waren in Sneek. Uit onderzoek bleek dat de twee in de maand juli ook woninginbraken hebben gepleegd in Dokkum, Goutum, Sneek, Leeuwarden en Drachten. De buit bestond voornamelijk uit sieraden en computer- en fotoapparatuur.

In Leeuwarden werd op 3 juni in de Ahornstraat door de verdachten nog een auto gestolen. Deze werd werd enige dagen later in Leeuwarden terugvonden. Het vermoeden bestaat dat de auto is gebruikt voor de diefstallen. De politie is ook nog op zoek naar een gestolen grijze Opel Kadett, voorzien van het kenteken PH – 52 – JJ. Deze auto draagt mogelijk de volgende valse kentekenplaten: XY – 62 – PY. Deze platen zijn ook begin juli in Leeuwarden gestolen.

Op diverse locaties werden van inbraak afkomstige goederen gevonden. De politie is op zoek naar slachtoffers/aangevers van woninginbraken in de periode van mei, juni en juli van dit jaar in de provincie Fryslân, mogelijk ook Groningen. De teruggevonden goederen bestaan voornamelijk uit sieraden. (Zie foto's hiernaast) Aangevers die menen sieraden te herkennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie Fryslân, via het algemene nummer 0900 – 8844.

De rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis van beide verdachten bevolen. Dit houdt in dat de twee op 15 augustus naar de Raadkamer zijn gegaan.
Provincie:
Tag(s):