maandag, 15. oktober 2007 - 20:40

Politie zoekt getuigen aanranding meisje

Ede

De politie in Ede is op zoek naar getuigen van een mogelijke aanranding. Die zou zich maandag 15 oktober rond 8.35 uur hebben voorgedaan op de Middeneng, vlak bij de kruising met de Bovenweg, ter hoogte van een garagebedrijf in Bennekom. Het slachtoffer is een meisje van 9 jaar, woonachtig in Bennekom. Zij was onderweg naar school.

Het meisje fietste op een lichtblauwe omafiets en droeg een opvallend roze jas. Hoewel ze aanvankelijk met haar broertje van huis was vertrokken, bleef ze wat achter, waardoor ze alleen kwam te rijden. Op de Middeneng zou een man langs de weg gestaan hebben die haar aansprak. De man pakte daarbij ook haar fiets vast, waardoor het meisje gedwongen zou zijn te stoppen.

Toen er een groep fietsers aankwam, zei de man dat het slachtoffer even moest wachten, omdat hij nog wat vragen voor haar had.

Als de groep fietsers gepasseerd is stelt de man het meisje oneerbare vragen. Ook betast hij het nog jonge slachtoffer in haar kruis. Het slachtoffer ziet daarop kans aan haar belager te ontvluchten.

Verward en geëmotioneerd komt zij op school, waar ze haar verhaal vertelt, waarna haar ouders en de politie worden gewaarschuwd.

In de verklaring van het slachtoffer komt naar voren dat de man naar een auto zou zijn gelopen. Het meisje geeft aan dat het om een donkergroene auto zou gaan. Meer bijzonderheden heeft ze niet.
Provincie:
Tag(s):