maandag, 26. november 2007 - 7:56

Politiebureau belaagd

Purmerend

De politie heeft 9 mannen aangehouden van 18 tot en met 24 jaar omdat zij zaterdagnacht het politiebureau aan de Waterlandlaan in Purmerend belaagden.

Het begon met een aanhouding van een bromfietser op het Meerland. Agenten hielden hem aan, omdat hij zonder helm reed en lieten hem blazen. Hij werd aangehouden, maar daar was de groep waartoe de verdachte behoorde het niet mee eens. Deze personen bemoeiden zich ermee en probeerden de aanhouding te belemmeren, wat hen in eerste instantie lukte.

De agenten kregen de bromfietser toch de politiewagen in en reden naar het bureau. Met het idee om versterking in te roepen en terug te gaan om de rest van de groep aan te houden. Een deel van de recalcitrante groep besloot ondertussen naar het bureau te gaan. Om volgens eigen zeggen verduidelijking te krijgen over de aanhouding van hun vriend, de bromfietser.

De politie liet slechts de 'woordvoerder' van de groep naar binnen. Deze begon de agenten te beledigen en gedroeg zich agressief. Ook de rest van de groep die in het voorportaal stond gedroeg zich agressief. Ze sloegen op de ruiten, schreeuwden en bleven maar op de intercom drukken. De groep werd van achteren omsingeld en vervolgens aangehouden.

Omdat enkelen zich hevig verzetten is peperspray gebruikt en van een van de verdachten is een stuk tand afgebroken. De bromfietser en de 'woordvoerder' moeten langer vast blijven zitten. De rest is met een proces-verbaal op zak in de loop van zondagochtend weggestuurd. Justitie bepaalt de strafmaat.
Provincie:
Tag(s):