donderdag, 26. juli 2007 - 20:10

Politiebureaus ontvangen ongevaarlijke poederbrieven

Tilburg

Bij verschillende politiebureaus in Nederland zijn vandaag poederbrieven binnengekomen per post. Het gaat om de politiekorpsen Zwolle, Breda, Tilburg en het politiebureau in Rucphen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laat vanavond in een reactie weten dat de brieven géén schadelijke stoffen bevatten. Om welke stof het wel gaat kon woordvoerder Ransz niet zeggen. Het is volgens hem aan de politie of ze het onderzoek willen voortzetten. Alleen uit een grondig laboratorium onderzoek kan worden vastgesteld om welke soort stof het wel gaat.

Vanochtend werd rond 09.30 uur in de postkamer van het regiopolitiekantoor aan de Ringbaan West in Tilburg een poederbrief aangetroffen.

Zoals gebruikelijk werden hulpverleningsdiensten gewaarschuwd. De ruimte waarin de 5 medewerkers zaten werd uit voorzorg afgesloten. Na ontsmetting door de brandweer, kon het werk weer hervat worden.

Verder werden vandaag bij het politiebureau in Rucphen en het verzamelkantoor Mijkenbroek te Breda twee soortgelijke brieven aangetroffen. Ook hier werd volgens de procedure gewerkt en konden de betrokken medewerkers binnen korte tijd hun werkzaamheden hervatten. De politie Midden West Brabant stelt ook hier een onderzoek in naar de herkomst van de brieven.

Tot op heden is nog nooit in Nederland in poederbrieven het gif Anthrax aangetroffen. Toch worden in voorkomende gevallen alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen en volgen de hulpverleningsdiensten een vastgesteld protocol.
Provincie:
Tag(s):