zondag, 23. september 2007 - 16:25

Politiehond gebruikt tanden om verdachte aan te houden

Zaandam

De politie heeft zaterdagnacht tijdens de aanhouding van een 43-jarige verdachte op de Zuiddijk in Zaandam zaterdagnacht 22 september om 01.41 uur een diensthond ingezet. Tijdens de aanhouding raakten twee agenten gewond. De politiehond kon de man uiteindelijk tot staande brengen door zijn kuit te grijpen.

De agenten kregen een melding van een vechtpartij voor een horecagelegenheid op de Zuiddijk. De portier had twee mannen van 22 en 43 jaar de toegang geweigerd en werd vervolgens mishandeld. Toen de politie arriveerde werden beide verdachten door de portier en omstanders in bedwang gehouden.

De agenten namen het tweetal over. De 43-jarige verdachte bood hevig verzet tijdens zijn aanhouding en schopte wild om zich heen. Een agente werd in haar buik geraakt. Tijdens de aanhouding brak een vensterraam van de horecagelegenheid uit de sponning. Een achtergebleven glasscherf verwondde de tweede agent in zijn elleboog.

Na meerdere waarschuwingen om het verzet te staken werd de diensthond ingezet die de verdachte op commando in zijn kuit beet. Daarna kon de Zaandammer worden ingerekend. De verdachte werd onder begeleiding van de politie naar de huisartsenpost gebracht waar een tetanusprik werd gegeven en de bijwond is schoongemaakt. Er is proces-verbaal opgemaakt en de verdachte is in de cel opgesloten. De elleboog van de agent is gehecht in het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):