donderdag, 17. mei 2007 - 17:24

Politiehond houdt inbreker aan

Hengelo

Als het alarm van de slijterij aan de Christiaan Langefeldstraat woensdagnacht 17 mei om 4.30 uur afgaat, ziet een oplettende getuige een man met een sporttas wegrennen. De inmiddels gealarmeerde politie komt ter plaatse met een diensthond.

Hier pakte de diensthond het spoor van de inbreker op en rent het bos in. Als de agent flessen hoort rammelen en zijn hond begint te blaffen schijnt hij zijn zaklamp richting geluid. Dan ziet hij dat zijn hond boven op de rug van de inbreker staat die plat op zijn buik ligt. Hierop kan de man zonder moeite aangehouden worden en overgebracht worden naar het bureau waar hij is ingesloten.

Na onderzoek blijkt de inbreker een 25-jarige Hengeloer, die de ruit van de toegangsdeur van de slijterij heeft ingeslagen en 8 flessen sterke drank heeft meegenomen in zijn sporttas. De Hengeloer blijft ingesloten mede omdat hij nog een aantal boetes heeft openstaan. De 61-jarige eigenaar van de slijterij heeft inmiddels aangifte gedaan en proces-verbaal zal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):