dinsdag, 16. oktober 2007 - 20:46

Politieke prenten in het provinciehuis

Groningen

Tot en met vrijdag 16 november is de 15e aflevering van de reizende tentoonstelling Politiek in Prent 2006 te zien in het provinciehuis (Sint Jansstraat 4). De tentoonstelling is gratis toegankelijk op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Tekenaar Willem (Bernhard Holtrop), winnaar van de Inktspotprijs 2006, is onder meer vertegenwoordigd met zijn winnende tekening over de bouw van de afscheidingsmuur door Israël op de Westelijke Jordaanoever.

Verder zijn er prenten tentoongesteld van bekende tekenaars zoals Joep Bertrams, Siegfried Woldhek, Mirjam Vissers, Peter van Straaten, Nico Visscher, Sieb Posthuma, Jos Collignon, Arend van Dam en TRIK, winnaar van de Junior Inktspotprijs 2006.

De geselecteerde tekeningen zijn afgelopen jaar in de landelijke of regionale pers gepubliceerd. De belangrijkste onderwerpen zijn de Mohammedcartoons, Verdonk en haar asielbeleid, de Ayaanaffaire, de inval van Israël in Libanon, de militaire missie in Uruzgan, de dreigende burgeroorlog in Irak en de Tweede-Kamerverkiezingen.
Provincie:
Tag(s):