zondag, 1. juli 2007 - 16:32

Politieman aangereden door automobilist

Den Helder

Op zondag 1 juli omstreeks 04.20 uur werd een politieman aangereden op het terrein van Willemsoord in Den Helder. De politieman deed met een collega dienst in het bike-team.

Op het terrein van Willemsoord reed een zwarte personenauto die zo hard remde dat de wielen blokkeerden. Door het natte wegdek gleed de auto door, terwijl er een dertigtal voetgangers liepen. Toen de auto stilstond werd de bestuurder door een van de agenten aangesproken. Ondank dat de bestuurder werd vastgepakt, gaf deze extra gaf en reed weg. De doorgang werd echter versperd door het slachtoffer.

De zwarte auto reed eerst tegen zijn fiets aan en vervolgens tegen de politieman die op de motorkap terecht kwam. Vervolgens viel hij op de weg. De auto ging er snel vandoor. De politieman liep letsel aan zijn knie en diverse kneuzingen op.

Even later werd de auto door de bestuurder aan de kant gezet. De inzittenden vluchtten weg, maar konden worden achterhaald. De vier verdachten werden hierop aangehouden. het ging om drie mannen in de leeftijd van 21 en 22 jaar oud en een 18-jarig meisje. Allen zijn afkomstig uit Den Helder.
Provincie:
Tag(s):