vrijdag, 7. september 2007 - 19:57

Politieproducer èn gezicht van Bureau Brabant vertrekt

Politieproducer Gerda Preusting vertrekt binnenkort bij de Brabantse politie en dus ook bij Bureau Brabant. Preusting was vijf jaar lang het gezicht van het regionale opsporingsprogramma. Peter Boots (54), afkomstig van het Korps Landelijke Politie Diensten, volgt haar op.

Gerda Preusting startte op 1 september 2002 met de voorbereiding van Bureau Brabant. Op 7 januari 2003 was de eerste uitzending van het opsporingsprogramma, een samenwerkingsverband van de politie, justitie en Omroep Brabant.

Met Bureau Brabant doet de politie een beroep op de burgers in de provincie om de politie te helpen bij het oplossen van zaken. De talloze onderwerpen die de revue passeerden tijdens vijf jaar Bureau Brabant hebben veel successen opgeleverd. Zo bedroeg het oplossingspercentage over het eerste half jaar van 2007 zeker 35%. Preusting was naast politieproducer ook jarenlang vaste woordvoerder voor Brabantse zaken bij Opsporing Verzocht.

Gerda Preusting (59) heeft de pensioengerechtigde leeftijd voor de politie bereikt. Zij gaat verder met haar eigen communicatiebureau.
Provincie:
Tag(s):