zondag, 14. oktober 2007 - 12:20

Politievrouw schiet stekende belager dood in politiebureau

Amsterdam

Zondagmiddag even na 12.00 uur heeft de politie in het politiebureau aan het August Allebeplein in Slotervaart in Amsterdam een man doodgeschoten nadat hij 2 agenten met een mes had gestoken. De man sprong bij binnenkomst direct over de balie en stak volgens de politie direct in op de politievrouw die daar stond. Dit heeft korpschef Bernard Welten zondagmiddag in een persverklaring bekendgemaakt.

De politievrouw werd door de verdachte in de borst geraakt. Zij sprong op en probeerde te ontkomen, maar de man rende haar achterna en stak haar nog twee keer in de rug. De agent die haar te hulp schoot werd in zijn nek en schouder gestoken.

De gewonde politievrouw heeft haar vuurwapen getrokken en op de man geschoten. De man is overmeesterd en geboeid. Kort hierna is de man overleden. Zijn identiteit is tot op dit moment nog niet vastgesteld.

De politiemensen zijn gewond afgevoerd naar het ziekenhuis en verkeren buiten levensgevaar. De Rijksrecherche doet het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):