zondag, 16. september 2007 - 0:28

Pont voor vrachtverkeer bij Hollandse Brug

Almere

Vanaf zaterdag 15 september zet Rijkswaterstaat samen met het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam een pont in, paralel aan de Hollandse Brug. Het vrachtverkeer kan hiervan gratis gebruik maken, als alternatief voor het omrijden via de A1 en A27. Sinds april 2007 moeten vrachtwagens omrijden omdat ze de zwakke brug anders zouden kunnen beschadigen.

Deze pont is vooral voor regionaal verkeer belangrijk en is toegankelijk voor vrachtwagens tot 12 meter. Het vervoer van gevaarlijke stoffen is niet toegestaan. Lange vrachtwagens worden omgeleid via de A1 en A27. Vanaf de A6 wordt met tekstkarren duidelijk gemaakt wat de verwachte reistijden zijn via de pont of via de route A1 en A27, zodat de vervoerder de meest aantrekkelijke route kan kiezen, aldus Transport-Online.
De pont gaat vanaf zaterdag 15 september tussen 06.00 uur en 22.00 uur varen "op aanbod". Via een nieuwe (tijdelijke) weg vanaf de A6 (tussen afrit 1 en 2) kan het pontverkeer de veerdienst bereiken. De route naar de veerdienst wordt met borden aangegeven.
Provincie:
Tag(s):