zondag, 1. juli 2007 - 15:01

Pool overlijdt na mislukte salto

Breezand

Op zaterdagmorgen 30 juni 2007 omstreeks 01.00 uur kreeg de politie een melding van een onwelwording in een bollenschuur aan de Molenvaart in Breezand. Ter plaatse bleek dat er in de schuur slaapruimtes waren gemaakt voor Poolse landarbeiders. In een bed lag een 48-jarige man. Deze man bleek inmiddels te zijn overleden.

Eén van de aanwezigen, een 18-jarige Pool, verklaarde dat hij samen met het slachtoffer alcohol had gedronken. Het slachtoffer wilde toen aan de jongen laten zien hoe hij een salto kon maken. De man was vervolgens op een kratje geklommen en hiervan op de betonvloer gevallen. Het slachtoffer was toen door de jongen naar zijn bed gebracht. Een uur later bleek de man te zijn overleden.

Op zaterdagmiddag werd een sectie op het slachtoffer verricht. Hieruit bleek dat de man inwendig letsel en inwendige bloedingen had opgelopen. De 18-jarige jongen werd aanvankelijk als verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Toen de doodsoorzaak vast kwam te staan werd hij weer vrijgelaten.
Provincie:
Tag(s):