donderdag, 21. juni 2007 - 9:38

Poortactie bij Sappi Maastricht

Maastricht

"Al jarenlang houdt Sappi zijn medewerkers zoet. Afspraken om medewerkers gezonder hun pensioen te laten halen worden niet uitgevoerd of niet nagekomen.Nu wil Sappi dat de bonden akkoord gaan met het op korte termijn verminderen of afschaffen van de leeftijdsdagen voor senioren en andere gezonde afspraken voor deze werknemers verslechteren. Dit in ruil voor 3 procent loonsverhoging. Dan is het geen wonder dat wij in reactie op die ruil actie voeren", stelt bestuurder Frans ten Broeke van CNV Papier en karton.

De leden van de bond houden sinds donderdagochtend 06.00 uur acties aan de poorten van de Sappi-vestigingen in Maastricht en Nijmegen. Ten Broeke - donderdagochtend ter plaatse in Maastricht: "Ondanks dat de Commissie voor Gelijke Behandeling toestaat dat er, in een brede toepassing van leeftijdsbewust personeelsbeleid, afspraken worden gemaakt voor ouderen, wil Sappi zich hiervan door praten niet laten overtuigen.

Zelfs nu er op landelijk niveau, onder leiding van de VNP, een studie uitgevoerd gaat worden naar het breed toepassen van een gezond leeftijdsbewust personeelsbeleid, wil Sappi daar niets van weten. Het bedrijf wil er zelfs, in verslechterende zin, op vooruit lopen. Nogmaals, dan is het logisch dat onze leden ons vragen om samen met hen actie te voeren tegen zo'n beleid."
Provincie:
Tag(s):