donderdag, 21. juni 2007 - 11:00

'Positieve Slinger deelt ijsjes uit'

Amsterdam

De stichting Nederland Positief roept 21 juni, de eerste dag van de zomer, uit tot Positiefdag. Op deze dag zullen de stichting en haar partners verschillende activiteiten in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht organiseren om het positivisme van de Nederlandse samenleving extra in de schijnwerpers te zetten. De landelijke start is in Amsterdam.

Na de opening door Miljuschka Witzenhausen (TMF-VJ) en de menselijke Slinger zullen jongeren van Young ISH, het ROC van Amsterdam, het ROC ASA en Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam zich inzetten voor een positief Nederland. Van 12.00 uur tot 14.00 uur zullen er op het Musemplein optredens te zien zijn.

Kunstenaar Pim Smit, bekend van het schildertennissen met Richard Krajicek, zal vanaf 12.00 uur een spectaculair schilderij maken met de aanwezige jongeren.

De jongeren van de Slinger gaan met de aanwezigen een meterslange ‘positieve wensen’-lijst maken op een rol behang en jonge kunstenaars zullen een graffiti art work maken over een positief Nederland.

Australian Homemade sponsort de Positiefdag met de uitgifte van 1000 gratis ijsjes om 12.00 uur op het Museumplein.

De Slinger is een keten van organisaties en individuen die willen bijdragen aan een hechtere samenleving.
Provincie:
Tag(s):