dinsdag, 19. juni 2007 - 8:25

Postbezorgingsboot helpt agenten

Amsterdam

Agenten hebben maandagmiddag 18 juni met behulp van een commerciële postboot een suïcidale man overmeesterd bij de Klovenierssingel die bezig was zichzelf te verwonden.

Een agent kon vanuit de boot een reddingsboei over de man plaatsen waarna hij werd aangehouden. De man moest door ambulancepersoneel worden behandeld voor diverse snij- en kerfwonden. Hij is ingesloten. De identiteit van de verwarde man is nog onbekend.

Even voor halfvier zagen surveillerende agenten de man aan de waterkant zitten met iets in z'n handen. Omdat ze het niet vertrouwden spraken ze hem aan. Hij reageerde furieus en bedreigde de agenten met een afgebroken flessenhals. Ze kregen geen contact met de man die zich verschantse achter een auto en balanceerde op de grachtenrand.

De man stapte plotseling op een afgemeerd plezierbootje en sneed en stak zichzelf in z'n armen en handen. Meerdere agenten schoten te hulp en probeerden op hem in te praten. Toen dit geen resultaat had bood een passerend postschip uitkomst. Eén van de agenten stapte aan boord en toen hij langszij voer plaatste hij een reddingsboei over de man. Hierdoor kon hij veilig worden overmeesterd.

Nadat hij veilig op de wal was ontfermde ambulancepersoneel zich over de bloedende slachtoffer. Na behandeling is hij overgebracht naar een politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake bedreiging waarna hij zal worden overgedragen aan professionele hulpverleners.
Provincie:
Tag(s):