zaterdag, 1. september 2007 - 23:49

Pover Feyenoord zet Willem II toch makkelijk opzij

Feyenoord heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Na FC Utrecht en NAC Breda moest ook het zwakke Willem II er aan geloven. Spectaculair was de 2-0 overwinning echter allerminst.

De ploeg van Bert van Marwijk begon veelbelovend aan de wedstrijd. Na vier minuten gaf Jonathan de Guzman voor vanaf rechts en kopte Roy Makaay de bal maar nét langs de verkeerde kant van de paal. De 42.000 toeschouwers gingen er eens goed voor zitten, maar moesten tot de 26ste minuut wachten tot het volgende opwindende moment. Dat leverde overigens wel meteen de 1-0 op. Nuri Sahin liet andermaal zien over een goede trap en een uitstekend inzicht te beschikken. Met een afgemeten pass bereikte hij Luigi Bruins, die geheel vrijstaand knap met links de 1-0 binnenvolleerde.

De thuisploeg leek los te komen, maar schijn bedroog. De ploeg oogde niet altijd even geconcentreerd en op sommige momenten sloop er wat nonchalance in het spel. Toch kwam de tweede treffer nog voor rust. Roy Makaay gaf vanaf de rechterkant van het veld een indraaiende voorzet op Nicky Hofs, die de bal niet raakte en daarmee ook Willem II-doelman Kenneth Vermeer verraste. De bal van Makaay verdween pardoes in de verre hoek: 2-0. Het eerste gevaar van de Tilburgers kwam pas kort na de pauze, toen Henk Timmer een schot van Danny Mathijssen over zijn doel moest tikken. Het onmachtige Willem II speelde met Rydell Poepon als eenzame spits. Linksbuiten Kevin Bobson was op papier de tweede aanvaller, maar hij liet zich veelvuldig terugzakken naar het middenveld.

Een penalty leek de ploeg van Dennis van Wijk na een klein uur onverwacht terug te brengen in de wedstrijd. Theo Lucius legde Saïd Boutahar neer in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Nijhuis naar de stip wees. Bouthar ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn inzet gestopt worden door Timmer. Even later slaagde Poepon er niet in de sluitpost te passeren met een schot vanuit een lastige hoek.

Feyenoord hoefde in de tweede helft niet meer zo nodig en ondernam opvallend weinig initiatief om een derde goal op het scorebord te krijgen. Willem II probeerde het wel, maar was niet bij machte om het de thuisploeg echt lastig te maken. Na tachtig minuten daalden zelfs de eerste voorzichtige fluitconcerten van de tribunes op de spelers neer. Drie minuten voor tijd maakte Michael Mols zijn officiële debuut voor de Rotterdammers, maar ook hij kon niet meer voor opwinding zorgen.