vrijdag, 2. november 2007 - 12:38

Praktijkdag voor jonge automobilisten

Almere

Voor jonge automobilisten die tussen de drie en ruim vijftien maanden hun rijbewijs bezitten, organiseert een aantal autorijscholen uit Almere en omgeving een leuke en leerzame -gratis- prijktijkdag.

De dag wordt gehouden op 15 december 2007 op een stuk terrein bij Wok-en partyrestaurant Atlantis, Achterpad 2 te Almere. Deelname is helemaal gratis. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een eigen auto, want auto's worden beschikbaar gesteld. Voorwaarde is dat het drie tot ruim vijftien maanden geleden is dat de jongeren hun rijbewijs hebben gehaald en dat zij sindsdien zelfstandig al wat rijervaring hebben opgedaan.

Deze praktijkdag voor jonge autobestuurders wordt in Almere op verzoek van Provincie Flevoland georganiseerd door Rijschool Petrus, Rijschool Wilbo en Rijschool Peter. Ook subsiedieert de afdeling Wegen, Vervoer en Verkeer van de Provincie Flevoland deze Praktijkdag voor jonge autorijders, waardoor deze dag gratis is.

Deze dag is een unieke gelegenheid om zelf in de praktijk te ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen. Zo krijg je een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving. Je rijdt samen met twee andere jongeren een route en wisselt elkaar af aan het stuur.

Je beoordeelt je eigen rijstijl en die van de beide andere bestuurders en zij beoordelen ook hun eigen (én jouw)rijstijl. Tevens geven jullie van jezelf - en van elkaar- verbeterpunten aan. Dit allemaal onder begeleiding van een ritadviseur, die als laatste óók zijn mening geeft. Spannend!

Slippertje op de mobiele slipbaan

In dit onderdeel rijden de deelnemers op een ter plaatse aangelegde mobiele slipbaan. Achter het stuur ervaren zij hoelang de remweg is bij een noodstop bij 30 km en 50 km per uur. Je voelt de werking van het ABS-remsysteem en je maakt noodstops op een stroef én een spiegelglad
wegdek.

Alcohol en drugs

Als laatste is er een groepsdiscussie en een ervaringsuitwisseling met alle deelnemers over de werking van alcohol en drugs in het verkeer en hoe je daarmee het beste kunt omgaan. Het is een veelzijdig dagprogramma met veel autorijden, remproeven, met elkaar discussiëren en elkaars rijstijl beoordelen. Na afloop krijg je een certificaat als bewijs van deelname.

Snel aanmelden

Er kunnen aan deze praktijkdag slechts 36 deelnemers meedoen, dus snel aanmelden is gewenst. Aanmelden kan per e-mail door op de website het deelnameformulier in te vullen en te verzenden. Nog meer informatie vind je ook op de site onder jongeautorijders.nl
Provincie:
Tag(s):