vrijdag, 3. augustus 2007 - 21:10

Première theatrale rondvaart met Abel

Groningen

Tijdens theaterfestival Noorderzon gaat Abel in première. Een voorstelling op een oude sleepboot en een reis naar onbekende terreinen voorbij de binnenstad. Onderweg wordt met tekst, beeld en muziek het levensverhaal van zeeman Abel gestript. Je wordt meegevoerd in een steeds meer vervreemdend en abstracte wereld. Uiteindelijk moet Abel in een sinister, verlaten oord brokstukken van zijn leven achter laten om verder te kunnen.

Vanaf de rommelige en chaotische geboorte van Different Trains op Noorderzon 2004 het collectief steeds een stukje georganiseerder en professioneler geworden. Wat dit jaar heeft geresulteerd in twee nieuwe kleine voorstellingen, vele optredens op zomerfestivals en natuurlijk Abel.

Different Trains maakte de volgende voorstellingen: De debuutvoorstelling ‘Different Trains’, een driedimensionaal hoorspel, ‘Dag Nacht Dierentuin’, een zintuiglijke voorstelling over keuzes, ‘De Vloeibare woordenwinkel’ een aanstekelijke mix van drank en poëzie en ‘De balie’, een winkel in vooroordelen en ‘de Getemde Wolk’, een manipuleerbare regenwolk.

Voorstellingen en installaties van Different Trains stonden o.a. op Noorderzon, Oerol, Boulevard, Valkhof Affaire, Cultura Nova, festival Etcetera, festival de Beschaving, Vera, de Puddingfabriek en in galerie.
Provincie:
Tag(s):