donderdag, 6. september 2007 - 16:54

Presentatie Volco-project in Axel

Axel

Zaterdag 8 september worden de plaquettes behorende bij de Volco’s, beelden in Axel, onthuld. Tevens is een tweede, herziene druk uitgebracht van de uit 1997 daterende uitgave ‘Volco, een Axels avontuur’. Wethouder Bos ontvangt een eerste exemplaar van het Volco-boekje.

Op initiatief van de Werkgroep Promotie Axel zijn diverse Volco’s in Axel onlangs gecompleteerd: daar waar die nog ontbraken, zijn de bij de beelden behorende plaquettes geplaatst.

Het boekje ‘Volco, een Axels avontuur’, vertelt over de geschiedenis van Axel en beschrijft waar de Volco beelden en de naam Volco vandaan komen. Een fragment uit het boekje: ‘De zeventien beelden vormen samen één beeld. Samen spreken ze één taal. De beeldhouwer heeft zijn beeld gegoten en gepolijst. Hij maakte het met zijn handen, en gaf het een naam met zijn taal. Beeldspraak. Het werd een denkbeeld over geschiedenis’.

Het boekje wordt gratis beschikbaar gesteld aan de leerlingen van groep 8 van de Axelse basisscholen. Daarnaast is het boekje verkrijgbaar bij de VVV folderpost in Axel, de Watertoren, het Streekmuseum en de molen. Tevens komt er een exemplaar van het boekje in de bibliotheek te liggen.
Provincie:
Tag(s):