vrijdag, 13. april 2007 - 9:23

Preventief fouilleren zorgt voor goede buit

Leeuwarden

De politie en de Koninklijke Marechaussee hebben donderdag met 18 medewerkers van 15.00 uur tot 22.00 een actie preventief fouilleren gehouden in de Leeuwarder binnenstad. Tijdens de actie werd er te voet gesurveilleerd. In totaal werden 99 personen gefouilleerd en 25 voertuigen gecontroleerd op de aanwezigheid van wapens en munitie. Tijdens de actie zijn negen messen, zeven schroevendraaiers en een tang inbeslaggenomen omdat ze vallen onder Cat. IV sub 7 Wet Wapens en Munitie.

Daarnaast werd tijdens de actie preventief fouilleren omstreeks 17.30 uur op de Nieuweweg een 42-jarige automobilist uit Ferwert gecontroleerd. Hij bleek in de door hem bestuurde bedrijfsauto, naast één mes en twee schroevendraaiers, een 30-tal hennepplantjes (stekjes) voorhanden te hebben. Verdachte werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aansluitend werd op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld in de woning van verdachte in Ferwert. Daarbij werd in het duivenhok een hennepkwekerij aangetroffen met nog eens een 95 hennepplanten. De planten en de apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. Na verhoor en een proces-verbaal mocht de inwoner van Ferwert het politiebureau verlaten.

Tenslotte werd omstreeks 21.00 uur op de Groeneweg een 60-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Naast het feit dat hij één mes voorhanden had, bleek hij ook onder invloed van alcohol te rijden. De verdachte niet mee aan een blaastest op straat en werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens ademanalyse bleek dat de Leeuwarder geen voldoende lucht had voor de test. Bij de man werd daarom een bloedproef afgenomen. De automobilist kreeg een rijverbod van 24 uur en een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):