vrijdag, 21. december 2007 - 18:00

Prijzen nieuwe Mazda6 Hatchback en SportBreak bekend

Den Haag

Mazda heeft de prijzen bekend gemaakt van de twee andere carrosserievarianten van de nieuwe Mazda6, de Hatchback en de SportBreak. In vergelijking met de nieuwe Mazda6 Sedan zal de Hatchback € 750,- meer kosten en de SportBreak € 1500,-, maar daar krijgt de klant wel wat extra voor terug.

Zo is de nieuwe Mazda6 Hatchback standaard voorzien van de befaamde Karakuri achterbank, waardoor er bij neerklappen van de rugleuningen een compleet vlakke laadvloer ontstaat, omdat de leuningen in de vloer verdwijnen. Daarnaast is de achterklep van de Hatchback standaard voorzien van Soft Close, waarbij de klep zich automatisch sluit als deze niet meteen in het slot gevallen is. De nieuwe Mazda6 Hatchback is te koop vanaf € 26.545,-, beginnend met de 1.8 liter Exclusive. Het model staat eind februari 2008 bij de dealers in de showroom.

De populaire Sportbreak van de nieuwe Mazda6 is vanzelfsprekend ook standaard voorzien van de Karakuri achterbank, maar heeft nog een extra Karakuri element, een automatisch met de achterklep meebewegende afdekhoes voor het bagagecompartiment, waardoor deze ruimte direct toegankelijk is zonder eerst de afdekhoes op te rollen.

Een belangrijk visueel aspect voor de SportBreak zijn de standaard aluminium roofrails, die bij de huidige Mazda6 nog in zwart kunststof zijn uitgevoerd. De nieuwe Mazda6 SportBreak is leverbaar vanaf € 27.295,- voor de 1.8 liter Exclusive en staat vanaf maart 2008 bij de Mazda-dealer.
Categorie:
Tag(s):