vrijdag, 23. februari 2007 - 9:40

Prikdagen in Massinkhal

Nijmegen

Op 7 en 21 maart organiseert de GGD Regio Nijmegen twee 'prikdagen' in de Jan Massinkhal in Nijmegen. Ouders van negenjarigen uit de regio zijn uitgenodigd om met hun kind naar de Massinkhal te komen voor de gebruikelijke DTP- en BMR-vaccinatie. Gewoonlijk konden ze daarvoor in een wijkcentrum of school terecht, maar dit keer is gekozen voor een centrale locatie in Nijmegen.

De keuze voor de centrale locatie hangt samen met efficiëntiemaatregelen en de wens om méér kinderen gelijktijdig te kunnen inenten. De inentingstijden in de Massinkhal zijn flexibeler dan voorheen. Op de oproepkaart staat het tijdstip waarop ouder en kind worden verwacht. Zijn zij op dat tijdstip verhinderd, dan kunnen ze 's middags vanaf 12.30h vrij binnenlopen.

Nadeel voor veel ouders is de langere reisafstand. Voor kinderen is een ontmoeting met zoveel leeftijdgenoten echter leuk en spannend. Bovendien houden ze er een grappige traktatie aan over. Mede door de inzet van veel professioneel personeel, verwacht de GGD dat de prikdagen soepel zullen verlopen.
Provincie:
Tag(s):