maandag, 17. september 2007 - 22:00

Prinsjesdag 2007

Den Haag

Vandaag, de derde dinsdag van september, vindt in Den Haag de feestelijke opening van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal, de Eerste en Tweede Kamer, plaats tijdens de traditionele Prinsjesdag. Koningin Beatrix rijdt op deze dag in de Gouden Koets naar het Binnenhof in Den Haag en zal in de Ridderzaal de troonrede voorlezen.

In de troonrede staan de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar.

Later op de dag overhandigt de minister van Financiën, Wouter Bos, de Miljoenennota en de rijksbegroting aan de voorzitter van de Tweede Kamer. Net als vorig jaar is de miljoenennota uitgelekt en een paar dagen eerder in handen gekomen van het RTL4-nieuws. Uit het document blijkt dat het leven volgend jaar duurder wordt. Het kabinet gaat de lasten met zo'n 7 miljard euro verzwaren. Het inkomen van vrijwel iedereen blijft gelijk. Ook het ambtenarenapparaat krijgt te maken met bezuinigingen.

De lastenverzwaringen zijn nodig om de 'ambitieuze doelstellingen op het gebied van onderwijs en de wijken te halen en onze agenda voor de toekomst overeind te houden", schrijft minister Bos.
Provincie:
Tag(s):