dinsdag, 21. augustus 2007 - 11:04

Pro forma strafzaak tegen HIV verdachten

Groningen

De pro forma strafzaak tegen de drie verdachten in de HIV-zaak zal plaatsvinden op woensdag 22 augustus in de rechtbank in Groningen. De verdachten, drie mannen van respectievelijk 34, 48 en 49 jaar, worden ervan verdacht dat zij diverse slachtoffers met verdovende middelen hebben gedrogeerd om deze slachtoffers vervolgens seksueel te misbruiken. Hierbij was in een aantal gevallen sprake van het toedienen van HIV-besmet bloed via injectiespuiten.

Het OM verdenkt de verdachten allereerst van zware mishandeling met voorbedachte rade, meerdere malen gepleegd. Daarnaast worden zij verdacht van verkrachting en het hebben van seks met een onmachtige. Ten slotte verwijt het OM de verdachten dat zij verdovende middelen hebben geleverd aan de slachtoffers.

In totaal hebben tot dusverre veertien mannelijke slachtoffers aangifte gedaan bij de politie. Daarnaast hebben negen mannen een ondersteunende getuigenverklaring afgelegd. De politie is nog volop bezig met het onderzoek. Ook vindt er nog medisch-technisch onderzoek door ingeschakelde deskundigen plaats. De persoonlijkheidsonderzoeken van de verdachten zijn al afgerond.
Provincie:
Tag(s):