zondag, 9. september 2007 - 21:16

Proces Willem Holleeder begonnen

Amsterdam

Maandagochtend is in de Bunker na vijf maanden vertraging het proces tegen Willem Holleeder begonnen. In april dit jaar werd het proces stilgelegd nadat Holleeder ernstig ziek werd. Het proces wordt binnen de wandelgangen ook wel ‘het Proces van de eeuw genoemd’.

Vanochtend arriveerde Holleeder rond kwart over negen in een gepanserde auto bij de rechtbank. Een helikopter begeleidde het voertuig en de politievoertuigen vanuit de lucht.

Centraal zullen in het proces vier afpersingszaken centraal staan en negen medeverdachten voor de rechter moeten verschijnen. Of de golf liquidaties aan het dossier worden toegevoegd is nog niet bekend. Het NOS-journaal zond zondagavond een videotape uit met daarin de toenemende verwevenheid van de onder- en bovenwereld.

Beelden uit 2000, gemaakt op een exclusief feest in Monaco, toonde hoe vastgoedmagnaten, advocaten, notarissen, accountants samen zijn op het feest met de onderwereld.

Volgens het Holleederdossier bedreigen ze de organisator om een tafel vlak bij het podium te bemachtigen. De overheid maakt zich ernstige zorgen over de toenemende verwevenheid. Fred Teven van de VVD, noemde het in de uitzending zelfs 'één van de bedreigingen van de Nationale Veiligheid'. De bunker in Amsterdam Osdorp is sinds zondag zwaar beveiligd om aanslagen als die van begin april te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):