vrijdag, 16. november 2007 - 8:40

Project Sport Matcht School van start bij De Dubbeldekker

Almere

Vrijdag geeft American Football Vereniging de Flevo Phantoms een clinic Flag Football aan basisschool De Dubbeldekker. Dit ter ere van de officiële aftrap van het project Sport Matcht School in Almere Haven. De Dubbeldekker is de 7e school in Almere Haven die meedoet met het project.

Sport Matcht School maakt het mogelijk dat leerlingen in Almere Haven tijdens de gymles van school kennismaken met diverse sporten en sportverenigingen. Oók de kinderen voor wie sporten nog geen vanzelfsprekendheid is. Met Sport Matcht School worden structurele contacten gelegd tussen scholen en sportverenigingen.

Aan het Sport Matcht Schoolproject doen, naast de Flevo Phantoms, ook andere verenigingen mee: de Almeerse Tafeltennis Club, Triathlon vereniging Almere, Ruitersportvereniging Almere, de Almeerse Schaats Vereniging en Omniworld. Daarnaast zijn alle basisscholen in Almere Haven bij het project betrokken.

Het project Sport Matcht School maakt deel uit van het BOS-project (Buurt, Onderwijs en Sport) in Almere Haven. Het BOS-project is in september 2006 van start gegaan en heeft als doel jongeren van 4 t/m 18 jaar meer aan het bewegen te krijgen, zowel binnen de wijk, als op scholen en bij de sportverenigingen.
Provincie:
Tag(s):