vrijdag, 5. oktober 2007 - 21:02

Protest tegen dierproeven bij dierfokkerij in Horst

Horst

Bij dierfokkerij Harlan in Horst hebben actievoerders van de Anti Dierproeven Coalitie vrijdagmiddag gedemonstreerd. De groep actievoerders lieten duidelijk blijken dat ze tegen de dierfokkerij en tegen dierproeven zijn. Aanleiding voor het protest is het voornemen van de fokkerij om dieren te gaan leveren aan het nieuwe proefdiercentrum dat in Venray gebouwd gaat worden.

Ruim 20 demonstranten uit heel het land en België waren naar de fokkerij in Horst afgereisd om op luidruchtige wijze hun ongenoegen te uiten. Met gefluit en megafoons werd aan de poort gedemonstreerd. Als ondersteuning hielden sommige actievoerders borden omhoog met daarop foto's van verminkte dieren. De politie hield de situatie in de gaten aan de poort van het bedrijf.

Een actievoerder werd bij het betreden van de toegangsweg meteen opgepakt, toen hij verder wilde lopen naar de poort van het bedrijf. Hierna mochten de demonstranten doorlopen. Tegelijkertijd vonden er ook in Duitsland, Zweden, Engeland en Italië protesten plaats bij Harlan.
Provincie:
Tag(s):