maandag, 21. mei 2007 - 19:01

Protestacties bij TNT in Den Bosch

Den Bosch

Bij het TNT Post sorteercentrum op industrieterrein ‘De Brand’ in Den Bosch zijn maandagmiddag door zo'n 150 medewerkers protestacties gehouden. De acties zijn bedoelt om de vakbonden te ondersteunen die dinsdag met het concern gaan praten over de komende reorganisatie.

Het postbedrijf is van plan tot 2010 zo'n 7000 banen te saneren. Als de bonden niet instemmen met de versoberingsplannen van TNT, dan kan het aantal ontslagen tot zo'n elfduizend personeelsleden stijgen. De vakbonden melden dat de laagstbetaalden zo'n 200 euro op hun salaris moeten inleveren.

Tegelijkertijd vinden de bonden het onacceptabel, dat de rendementen voor de aandeelhouders op peil worden gehouden en de hogere beloningen van de raad van commissarissen te hoog zijn.

TNT Post zegt de versobering te moeten maken, om de concurrentie de baas te kunnen zijn. Het concern zit al enige tijd in de piepzak om zijn resultaten, die door de opmars van de electronische brief en de steeds meer toenemende concurrentie niet om naar huis te schrijven zijn.
Provincie:
Tag(s):