zaterdag, 3. november 2007 - 12:21

Provincialeweg N69 begraven

Valkenswaard

De provinciale weg N69, de weg van Eindhoven over Valkenswaard naar België, is vandaag begraven. Vanmorgen trokken twee begrafenisstoeten vanuit Waalre en Valkenswaard over de weg. De twee stoeten werden voorgegaan door de burgemeesters van beide gemeentes.

Op de plek waar de twee stoeten samenkwamen, vond een plechtige herdenking plaats en is een graf gemaakt waarin de N69 is begraven. Ook werd een grafsteen geplaatst. De burgemeesters van Waalre en Valkenswaard waren daarbij aanwezig en bestelden de kist ter aarde.

Met de begrafenis hoopt de Actiegroep N69 organisaties en inwoners van Waalre en Valkenswaard bewust te maken van de verkeersoverlast waar de N69 volgens hen voor zorgt. Verder wil de groep van minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat voor elkaar krijgen dat hij geld beschikbaar stelt voor een oplossing van de problemen.

De actie van vanmorgen zorgden wel voor lange files in beide richtingen. Tijdens de actie heeft de politie de N69 ongeveer een half uur afgesloten voor doorgaand verkeer.
Provincie:
Tag(s):