dinsdag, 20. februari 2007 - 9:00

Provincie Flevoland subsidieert Podiumkunsten

Lelystad

De provincie geeft dit jaar bijna viereneenhalve ton euro aan podiumkunsten in Flevoland. Onder deze projecten is het Havenkomconcert, onderdeel van het Almeerse Havenfestival, en het grootse Patagonia van Theatergezelschap Vis á Vis.De provincie steunt dit jaar ook vernieuwende voorstellingen als Twaalf Scheppen Schokland, een hoorspel van Radiomakers Desmet op verschillende locaties en Dijk-In, een openluchtvoorstelling in de vorm van de ouderwetse drive-in, van Koning te Rijk. Beer is op Vlinder, een toneelvoorstelling voor kleuters van Stichting Ultramarijn, is vanaf oktober dit jaar te zien in de Almeerse Schouwburg.

Voor festivalliefhebbers is er het bekende Uitgast, en dit jaar tevens het Afrique-Carib Festival, een multipodium festival voor alle bevolkingsgroepen.

De provincie vindt naast vernieuwing ook versteviging van het bestaande belangrijk. Daarom wordt dit jaar de subsidie verlengd voor Suburbia (100.000 euro), het 2 Turven Hoog Festival (25.000 euro), Sunsation (42.750 euro), het Kamermuziekfestival (35.000 euro) en voor het Apollo Ensemble om uitvoering te geven aan Kaffee Zimmerman (25.000 euro)
Provincie:
Tag(s):