woensdag, 23. mei 2007 - 10:00

Provincie gaat N296 bij Dieteren reconstrueren

Dieteren

De Provincie Limburg start vanaf 4 juni met de reconstructie van de provinciale weg N296 Susteren – Maaseik ter hoogte van Dieteren. De werkzaamheden vinden plaats tussen de aansluiting van de provinciale weg N295 Sittard - St. Joost en de aansluiting met de autosnelweg A2.

Tijdens de werkzaamheden zal een gedeelte van de asfaltconstructie worden vervagen en worden bij het kruispunt Kerkstraat/Bij de Molen in Dieteren, stoplichten geplaatst. Verder zullen er middengeleiders worden geplaatst, zodat (brom)fietsers en voetgangers de provinciale weg in twee etappes kunnen oversteken. Over het hele traject zullen nieuwe lichtmasten worden geplaatst en komt er een dubbele aslijn in het midden van de weg. Tenslotte worden de bestaande bushalten vervangen door nieuwe.

Deze nieuwe situatie heeft tot gevolg dat de Pater van Heldenstraat wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer met uitzondering van (brom)fietsers. Dat geldt ook voor de Roosterderweg, voor gemotoriseerd verkeer vanuit de kern Dieteren blijft het echter mogelijk de provinciale weg op te rijden in de richting van de autosnelweg A2.

Tijdens de uitvoering van de wegwerkzaamheden wordt de provinciale weg N296 in fasen voor het doorgaande verkeer in beide richtingen afgesloten.
De werkzaamheden moeten op 10 oktober gereed zijn. De totale kosten van het project bedragen ca. € 1.300.000,-
Provincie:
Tag(s):