dinsdag, 21. augustus 2007 - 13:54

Provincie Gelderland dreigt Connexxion met boetes

Provincie

De provincie Gelderland is zeer teleurgesteld over het feit dat Connexxion ondanks harde toezeggingen niet vanaf 1 september nieuwe treinen inzet op de Valleilijn. Ook is de provincie erg bezorgd over het mogelijk gebrek aan treinen in de maand september.

De vervoerders Arriva (bus) en Syntus (treindienst Tiel-Arnhem) rijden nog tot 2010 in Rivieren-land. De provincie Gelderland en Stadsregio Arnhem Nijmegen zijn het er over eens geworden dat de concessies Rivierenland en Tiel-Arnhem pas in 2010 in plaats van 2009 aanbesteed worden. Dit valt dan namelijk samen met de concessiedata van Achterhoek, KAN-Noord en KAN-Zuid, waardoor samenvoeging mogelijk is en bij de ontwikkelingen van het Masterplan van de Stadsregio kan worden aangesloten.

Daarnaast willen de provincie en de stadregio de treindienst Tiel-Arnhem tot 2015 niet tot Tiel-Elst inkorten. Dit wordt bij de aanbesteding meegenomen.

De provincie is bevoegd om de concessies te verlengen. Hiervoor is niet de goedkeuring of ontheffing van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat nodig.
Provincie:
Tag(s):