dinsdag, 15. mei 2007 - 20:58

Provincie steunt Concours Hippique Zuidlaren

Zuidlaren

Het Noordelijk Internationaal Concours Hippique Zuidlaren krijgt van de provincie een subsidie van 120.000 euro om een aantal noodzakelijke aanpassingen te kunnen realiseren. Van het geld worden demontabele stallen en een nieuwe bodem aangeschaft.

Gedeputeerde Staten stellen aan de toekenning wel de voorwaarden dat de gemeente Tynaarlo een bedrag van 40.000 euro bijdraagt en dat aan het concours gedurende vijf jaar activiteiten worden gekoppeld die de Drentse paardenhouderij promoten.

Het Noordelijk Internationaal Concours Hippique is een evenement dat jaarlijks door meer dan 35.000 toeschouwers wordt bezocht. Het kent een sterk internationaal deelnemersveld, waardoor het niet alleen bezoekers vanuit de regio trekt, maar ook veel mensen uit andere delen van het land en het buitenland. Over de toekomst van het NIC Zuidlaren bestond de afgelopen periode grote onduidelijkheid, nadat bekend werd dat de Prins Bernhardhoeve, waarin het concours hippique wordt gehouden, zou worden verkocht. Inmiddels is met de nieuwe eigenaren een overeenkomst gesloten om de hal voor minimaal vijf jaar te huren, waardoor de toekomst van het evenement voorlopig is veiliggesteld.

De investeringen in een nieuwe bodem en grotere demontabele stallen zijn nodig, omdat de internationale hippische bond, de FEI, steeds hogere eisen stelt aan de wedstrijden. De paardensector en de hippische sport zijn economisch gezien groeisectoren, waarin veel geld om gaat. Buiten de handel gaat het in Nederland al om zeker 1,5 miljard euro, een bedrag dat vergelijkbaar is met de bloembollensector.
Provincie:
Tag(s):