donderdag, 25. januari 2007 - 23:50

PSV bekert verder ondanks sterk Go Ahead

In navolging van Roda JC heeft ook PSV zich vanavond geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Go Ahead Eagles, dat lang stand hield, moest zich na 74 minuten uiteindelijk toch overgeven toen Jefferson Farfan uit een vrije trap 2-1 maakte.

De hele eerste helft al bleek Go Ahead Eagles niet onder te doen voor de koploper uit de Eredivisie. Philip Cocu ondervond dat aan den lijve. De oud-international werd meerdere malen hard aangepakt door spelers van de nummer zes uit de Jupiler League. Bij vlagen liet Go Ahead ook zeer goed combinatiespel zien, terwijl PSV juist een onzekere indruk maakte.

Een 0-0 ruststand, een unicum aangezien geen ploeg uit de Eredivisie op bezoek bij PSV daar tot nu toe in slaagde dit seizoen, was dan ook een juiste weerspiegeling van het wedstrijdbeeld tot op dat moment.

In de tweede helft nam Go Ahead zelfs de leiding, nadat Gomes geen antwoord had op een schot van Ceriel Oosthout (foto). Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Scheidsrechter Peter van Dongen besloot de bal op de stip te leggen omdat Tim Gilissen hands maakte op een boogbal van Arouna Koné. Timmy Simons benutte de strafschop op uiterst beheerste wijze.

Na de beslissing van Farfan, was het Koné die uit een voorzet van de mee opgekomen Jan Kromkamp 3-1 binnen kopte. In de extra tijd was er wederom een rol voor Kromkamp weggelegd. De rechtsback, die zijn profloopbaan bij Go Aheah Eagles begon, werkte een strakke voorzet van rechts in eigen doel, waarmee hij de spanning in de wedstrijd terug bracht. Voor Go Ahead was er echter te weinig tijd om nog aan een serieus slotoffensief te beginnen.