vrijdag, 3. augustus 2007 - 20:59

PSV dankzij Seedorf naar finale

PSV heeft zich ten koste van AC Milan geplaatst voor de finale van het toernooi om de Russian Railways Cup. Het bleef 0-0, waarna PSV de penalty's beter nam: 4-3.

De eerste helft was weinig opwindend te noemen, verder dan enkele afstandschoten kwam de ploeg niet. Andrea Pirlo was namens Milan het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot spatte uiteen op de paal.

Ook na rust boden beide ploegen weinig spektakel. Doelman Aurelio Gomes hield zijn doel schoon en deed ook in de beslissende penaltyreeks van zich spreken. Bij een 3-3 stand stopte de Braziliaanse keepr de inzet van Yoann Gourcuff. Nadat Carlos Salcido PSVop een 4-3 voorsprong had gezet, knalde Clarence Seedorf op de lat.

Zondag neemt PSV het in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen Lokomotiv Moskou en Real Madrid.