zondag, 22. april 2007 - 16:43

PSV lijkt kampioenschap verspeeld te hebben

PSV heeft zeer kostbare punten laten liggen bij FC Utrecht. De Eindhovenaren wisten het grootste gedeelte van de wedstrijd te domineren, maar kwamen uiteindelijk niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

FC Utrecht begon hartstochtelijk aan het duel, maar PSV nam al snel de regie in handen. De eerste treffer van de wedstrijd viel dan ook aan Eindhovense zijde. Arouna Koné zette verdediger Erik Pieters eenvoudig opzij en de Ivoriaan vond Utrechter Ibrahim Afellay, die de 0-1 middels een knappe schuiver op het scorebord zette.

De kleine middenvelder had na een half uur de 0-2 op de schoen, maar hij twijfelde tussen een schot en een voorzet richting Jefferson Farfán. Ook Koné was dichtbij een doelpunt, maar de aanvaller raakte op slag van rust de bovenkant van de deklat.

Ook in de tweede helft was PSV de bovenliggende partij. Farfán en Afellay kregen prima kansen op een ruimere marge, maar de twee faalden van dichtbij. Ook FC Utrecht kon aanspraak op een goal maken, toen Mendez de bal op zijn hand kreeg in het eigen strafschopgebied. Een zuivere strafschop was het niet, maar dat maakte het fanatieke thuispubliek niets uit. Dat schreeuwde om een penalty, maar leidsman Luinge wilde van niets weten.

In de 71ste minuut kopte Ali Boussaboun goed in, maar Eric Addo liep in de weg. Twintig seconden later stond Koné oog in oog met doelman Michel Vorm, maar zijn stiftje ging jammerlijk naast. Nog voor het laatste kwartier kreeg PSV een grote tegenslag te verwerken. Verdediger Alex, eindelijk weer fit na een lange hamstringblessure, moest vervangen worden omdat hij niet meer helemaal fris oogde.

Boussaboun kegelde nog een vrije trap naast en Loval kreeg nog een fikse kans, maar de grootste mogelijkheid was nota bene voor Carlos Salcido, die de bal over zijn eigen doel slide. Uit de daaropvolgende corner kopte Alje Schut de niet helemaal verdiende 1-1 achter Gomes, maar dat mocht de pret niet drukken in Utrecht.

Wat volgde was een doldwaze slotfase, waarin Gomes mee naar voren ging, Loval en Kromkamp het met elkaar de stok kregen, invaller Kluivert en Afellay nog grote kansen kregen en Tom caluwé hands maakte in het strafschopgebied van Utrecht. Net als eerder zag Luinge het voorval over het hoofd en de arbiter floot kort daarna verstandig af.

PSV staat nu gelijk met AZ en Ajax, die beiden wel wonnen, maar heeft een slechter doelsaldo dan twee voorgenoemde. De Brabanders moeten hopen dat de twee Noord-Hollandse oponnenten volgende week punten laten liggen in Rotterdam of Tilburg. Anders kan PSV de landstitel vaarwel zeggen.