zaterdag, 1. december 2007 - 22:31

PSV moeizaam langs De Graafschap

(Elfvoetbal) PSV heeft zaterdagavond met veel moeite de uitwedstrijd bij De Graafschap winnend afgesloten. De formatie van Jan Wouters had het moeilijk tegen de stugge Superboeren en kwam het laatste kwartier nauwelijks meer van de eigen helft. Een rode kaart van Danko Lazovic zorgde voor een langdurig slotoffensief van De Graafschap, maar de ploeg van Jan de Jonge kon de overtalsituatie niet uitbuiten.

De Graafschap begon behoorlijk aan de wedstrijd. PSV oogde wat vermoeid na de Champions League wedstrijd tegen CSKA Moskou eerder deze week en leken de tegenstander te onderschatten. De ploeg van Jan De Jonge won veel duels, maar konden geen echte kansen creëren.

PSV nam na tien minuten de controle van de wedstrijd over en had minder moeite met het creëren van kansen. De Graafschap had geen antwoord op de loopacties van Ibrahim Afellay en Otman Bakkal, die de verdediging van de Superboeren stuk liepen. Lazovic, Bakkal en Afellay kregen behoorlijke kansen om PSV op voorsprong te zetten, maar allen misten. In de 41e minuut was het bijna raak voor De Graafschap. De prima spelende Berry Powel speelde zichzelf na een mooie combinatie vrij en schoot op het doel van PSV, maar Gomes redde zijn ploeg en tikte de bal tot een hoekschop.

De ploegen leken met een gelijke stand te de rust in te gaan, maar in de blessuretijd van de eerste helft was het Jefferson Farfán die als een duveltje uit een doosje PSV verdiend op voorsprong zette. De Peruviaans international tikte de bal prima achter Van Fessem na goed voorbereidend werk van Lazovic.

Na de rust had PSV het duel onder controle. De Eindhovenaren kregen in de 51e minuut via Farfán een grote kans, maar zijn geblokte schot ging naast het doel van De Graafschap. De Superboeren kwamen niet veel verder dan afstandschoten, die makkelijk gekeerd werden door de uitstekend keepende Gomes.

Door een domme handsbal en te vroeg uitlopen na een vrije trap kreeg Lazovic in twee minuten twee gele kaarten en mocht de spits het veld met rood verlaten. De Graafschap tankte vertrouwen door de man meer situatie en ging opzoek naar de gelijkmaker, maar Gomes was een te groot sta-in-de-weg voor De Graafschap om een verdiend punt te pakken.

Door de overwinning stijgt PSV naar de eerste plaats in de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben wel één wedstrijd meer dan Ajax, die morgen in actie komt. De Graafschap zakt door het verlies één plaats en staat nu elfde met achttien punten uit dertien wedstrijden.
Categorie:
Tag(s):