woensdag, 7. november 2007 - 23:54

PSV moet vrezen voor plaatsing achtste finales

PSV heeft zichzelf geen dienst bewezen in Istanbul, waar de confrontatie tegen Fenerbahçe in de Champions League met 2-0 in het voordeel van de Turkse topclub werd beslecht.

Voorafgaand aan het cruciale duel in groep G liet verdediger Jan Kromkamp voor de camera's van de NOS nog weten hoop te hebben op een gelijkspel. Fenerbahçe was echter geenszins van plan aan het voornemen van PSV mee te werken. De eerste helft was de formatie van de Braziliaanse oefenmeester Zico de betere partij. Fenerbahçe had echter wel de hulp van een PSV'er nodig om op voorsprong te komen. Na balverlies van het PSV-middenveld haalde Kazim Kazim uit en belandde de bal via de jonge verdediger Dirk Marcellis achter doelman Gomes.

Het Turkse offensief kwam daarmee niet tot ruste. Twee minuten na de 1-0 zette Semih Sentürk de 2-0 op het scorebord. De hoop op een goed resultaat was daarmee voor PSV eigenlijk al vervlogen.

De tweede helft zat PSV beter in het spel, maar tot echte wapenfeiten wisten de Eindhovenaren niet te komen.

De manschappen van interim-trainer Jan Wouters wacht, door het verlies, een moeilijke taak om plaatsing voor de achtste finales van de Champions League te bewerkstelligen. Internazionale wist de wedstrijd tegen CSKA Moskou namelijk om te zetten in winst. In Milaan werd het 4-2 voor de ploeg van Roberto Mancini. Ibrahimovic (2x) en Cambiasso (2x) waren verantwoordelijk voor de doelpunten aan de zijde van Inter. Jo en Vagner Love waren succesvol voor CSKA Moskou.

Internazionale gaat na vier wedstrijden aan de leiding in groep G met negen punten. Fenerbahçe volgt op één punt achterstand. PSV staat nog wel derde in groep G, maar een verder vervolg in de Champions League wordt, met nog twee wedstrijden te spelen, zeer moeilijk voor de regerend kampioen van Nederland.