zaterdag, 24. november 2007 - 22:05

PSV pakt drie punten bij Excelsior

(Elfvoetbal) Excelsior en PSV maakten er op Woudenstein een heerlijke wedstrijd van. Beide ploegen speelden vol op de aanval en kregen voldoende mogelijkheden om te scoren, hoewel de beste kansen voor PSV waren.

De Eindhovenaren wonnen dan ook verdiend met 4-1. Na een sterk begin en een aantal gemiste kansen, kwam PSV in de 23ste minuut op voorsprong. Na een prachtige pass van Perez, kon Bakkal vrij opduiken voor het Excelsior-doel. Met een simpele voetbeweging tikte hij de bal langs keeper Graafland. Vlak voor rust werd Excelsior nog een loepzuivere strafschop onthouden, nadat Geert den Ouden door drie PSV'ers ondersteboven werd gelopen. Scheidsrechter Van Sichem zag er echter geen overtreding in en liet doorspelen.

Het vuur uit het eerste bedrijf was in de tweede helft ver te zoeken. Beide ploegen speelden een stuk voorzichtiger en de aanvallers toonden weinig beweging. De eerste keer na rust dat PSV weer gevaarlijk werd, toonde de ploeg zich buitengewoon koelbloedig in de afronding. Een voorzet van Danko Lazovic werd door Danny Koevermans uitstekend op de borst aangenomen. De international schoot vervolgens met een harde schuiver raak: 2-0. Een minuut later was het weer raak. PSV walste in deze fase over Excelsior heen, zonder zich bovenmatig in te spannen. Een voorzet van Zonneveld kon door Koevermans met het hoofd worden teruggelegd op Lazovic. De Serviër kopte simpel binnen: 3-0.

In de 71ste minuut deed Excelsior voor het eerst wat terug. Nadat Gomez de strafschop van Sebastian Pardo in eerste instantie fraai pareerde, had de doelman in de rebound geen antwoord op het schot van de Chilleen. Lang kon Excelsior niet hopen op een aansluitingstreffer. Vijf minuten later bracht Perez uit een strafschop de eindstand op het scorebord: 4-1.

Ibrahim Affeley maakte deze avond zijn rentree. De middenvelder van PSV was langdurig uit de roulatie door een gebroken teen. Hij lijkt komende dinsdag inzetbaar voor het Champions League-duel uit bij CSKA Moskou.
Categorie:
Tag(s):