zaterdag, 20. oktober 2007 - 22:29

PSV plichtmatig voorbij VVV

PSV boekte zaterdagavond een plichtmatige zege op VVV-Venlo: 3-1. De Eindhovenaren speelden niet goed en mochten vooral in de eerste helft blij zijn dat de formatie van André Wetzel niet het net wist te vinden.

De eerste kans voor de thuisploeg viel na twintig minuten te noteren. Een voorzet vanaf rechts werd door Lazovic net naast het doel van Danny Wintjens getikt. Niet veel later scoorde PSV de openingstreffer. Verdediger Dirk Marcellis zette van achteruit Otman Bakkal vrij voor VVV-doelman Wintjens. De middenvelder van PSV lepelde de bal behendig over de keeper: 1-0.

Een kwartier voor rust kwam VVV bijna op gelijke hoogte via Offrany. De aanvaller van de Venlose ploeg kwam ineens vrij voor PSV-doelman Gomes. Offrany probeerde door middel van een lob te scoren, maar zag zijn inzet rakelings naast de paal gaan. PSV kon vijf minuten voor rust de score verdubbelen, maar Koevermans was te sociaal. De aanvaller van PSV ging alleen op doelman Wintjens af en besloot vervolgens de bal breed te leggen op collega Danko Lazovic. Een VVV-verdediger wist echter op het laatste moment de bal te onderscheppen.

VVV kreeg voor de theepauze ook nog een tweede grote mogelijkheid. Nordin Amrabat baande zich tussen twee PSV-verdedigers een weg richting Gomes. De jonge aanvaller tikte de bal vervolgens, oog-in-oog met de Braziliaanse sluitpost, net naast het doel. Amrabat bleef gevaarlijk. Niet veel later dwonng hij Gomes, met een schuiver in de korte hoek, tot ingrijpen.

Vlak na rust kon Danny Koevermans kinderlijk eenvoudig de 2-0 binnenkoppen na een voorzet van Lazovic. VVV-verdediger Siebe Blondelle gaf de bonkige spits veel te veel ruimte om te scoren. De gasten bleven tijdens het vervolg van de tweede helft loeren op een doelpunt. Het gevaar van VVV kwam in de meeste gevallen van Amrabat.

Het weinig inspirerende spel van PSV werd in de 66ste minuut afgestraft door VVV-Invaller Samir El Gaaouiri. De aanvaller schoot vanaf 25 meter de bal schitterend achter Gomes: 2-1. Koevermans maakte uiteindelijk een kwartier voor rust aan alle onzekerheid een einde. Uit een voorzet van Jefferson Farfán kopte hij behendig zijn tweede doelpunt van de avond binnen en dus de 3-1.
Categorie:
Tag(s):