zondag, 19. augustus 2007 - 17:21

PSV weet in slotfase te winnen van Heracles

PSV is tegen Heracles Almelo met de schrik vrij gekomen. De landskampioen wist zeven minuten voor het eindsignaal pas de openingstreffer te maken. Het duel eindigde uiteindelijk met een 2-0 eindstand in het voordeel van PSV.

Met een gemankeerde voorhoede trad PSV zondagmiddag aan tegen Heracles. Koné, die de laatste tijd kampte met malaria, was fit genoeg om te beginnen. De aanval van PSV miste zonder de inbreng van Farfan en Lazovic de nodige creativiteit. Het waren dan ook een middenvelder en een verdediger die de doelpunten voor PSV maakten.

De bevrijdende openingstreffer van PSV viel in de 83ste minuut, toen Ibrahim Afellay - met zijn bijkans laatste krachten - met links uithaalde: 0-1. Het keihard knokkende Heracles gaf vervolgens de moed op en toen trainer Ronald Koeman ook nog eens Koné naar de kant haalde ten faveure van verdediger Slobodan Rajkovic, was het duidelijk dat de landskampioen de zege niet meer uit handen zou geven.

In de blessuretijd verdubbelden de Eindhovenaren zelfs nog de score toen op aangeven van Afellay debutant Zonneveld de eindstand bepaalde op 0-2.
Categorie:
Tag(s):