zondag, 7. oktober 2007 - 11:31

PSV zonder problemen langs Willem II

PSV heeft met een simpele thuisoverwinning op Willem II (3-0) een einde gemaakt aan de negatieve reeks. De Eindhovenaren werden een week geleden uit de KNVB-beker gezet, speelden vervolgens gelijk tegen NAC, en verloren in de Champions League van Internazionale. De thuiswedstrijd tegen het zwakke Willem II kwam dan ook uitermate gelegen.

Om de offensieve intenties te onderstrepen stelde Ronald Koeman voor het eerst dit seizoen al zijn vier steraanvallers tegelijk op. Perez, Farfan, Lazovic én Koevermans mochten gezamenlijk de defensie van Willem II een vervelende avond bezorgen. Het kwartet voldeed aan die eis, maar overtuigde niet. Bij de eerste goal van PSV werd afmaker Koevermans weliswaar prima bediend door Lazovic, maar afgezien daarvan liet het samenspel van de vier nogal te wensen over. Koevermans scoorde vlak voor rust ook de 2-0, door een schot van Farfan van richting te veranderen.

Kenneth Perez daarentegen kwam in het hele stuk niet voor en was een schim van de geniale spelverdeler die hij soms kan zijn. Na een uur spelen werd de Deen dan ook naar de kant gehaald. Danko Lazovic en Jefferson Farfan deden het beter, maar leken beiden vooral uit op eigen succes. Pas toen Koeman Ismaïl Aissati en Otman Bakkal de ploeg in bracht begon het bij de Eindhovenaren in voetballend opzicht beter te draaien.

Van Willem II had de thuisclub overigens niets te vrezen. Gedwongen door de achterstand namen de Tilburgers na rust wat meer initiatief, maar de verdediging van PSV, dat dit seizoen pas één treffer hoefde te incasseren, bleef ook in de tweede helft eenvoudig overeind. Een kwartier voor tijd bewees Farfan zijn individuele klasse door uit een directe vrije trap de 3-0 te scoren. Dat de uitslag niet nog hoger uitviel had Willem II louter te danken aan de uitstekende reddingen van doelman Kenneth Vermeer.
Categorie:
Tag(s):