zaterdag, 12. mei 2007 - 12:12

Publieksdag Koninklijke Marechaussee goed bezocht

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol hield zaterdag voor de 2e keer een opendag voor een ieder die geïnteresseerd is in de werkzaamheden van 1800 mannen en vrouwen van de marechaussee op Schiphol.

De gehele dag heeft een Informatief, Recreatief en Actief gehalte gehad waarbij vanuit 20 stands op eigentijdse wijze een beeld geschetst werd van alles wat de marechaussee op Schiphol doet om de openbare orde en veiligheid op Schiphol te waarborgen en de grenzen van het Schengengebied te bewaken.

Naast de stands werden er o.a. demonstraties gehouden werden van de explosievehonden en het mountainbiketeam. Tevens werd door de aanhoudingseenheid van de marechaussee een aantal demonstraties geven hoe zij verdachten in gevaarlijke en moeilijke situaties arresteren. De Brigade Speciale Beveiliging ( BSB) was met zwaar bepantserde voertuigen aanwezig.

Daarnaast was ook de brandweer van Schiphol van de partij met één crashtander. Dit blusvoertuig wordt ingezet voor snelle redding wanneer een vliegtuig in brand zou raken. De opendag begon vanochtend om tien uur en zal tot vanmiddag vier uur duren. In totaal zijn twaalfduizend mensen op het spectakel afgekomen,aldus een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol.
Provincie:
Tag(s):