donderdag, 21. juni 2007 - 10:55

Purmerendse woningen doorzocht op wapens en munitie

Purmerend

De politie heeft woensdagochtend 20 juni in Purmerend zeven woningen doorzocht op wapens en munitie en daarbij zeven verdachten aangehouden. De invallen werden gedaan na ingesteld vervolgonderzoek vanwege de openbare ordeverstoringen na afloop van een feest in P3 op 3 juni.

De politie werd in haar optreden destijds belaagd door een groot aantal bezoekers die gooiden met flessen en stenen. Hierbij werden 51 personen aangehouden en mobiele telefoons inbeslaggenomen. Beeldmateriaal op een mobiel zette de recherche op een spoor, dat onder andere via het internet, leidde in de richting van de vandaag aangehouden verdachten.

Een van hen werd ook al aangehouden na de ernstige ongeregeldheden bij P3. Woensdagochtend werden tegelijkertijd op zeven verschillende locaties invallen gedaan door in totaal ruim 35 politiemensen. Onder meer in woningen aan de Meteorenweg, de Anne Franklaan en de Castorstraat.

Bij de operatie werd een nepvuurwapen en een busje traangas gevonden en inbeslaggenomen. Ook heeft de politie foto's gevonden waarop vuurwapens staan afgebeeld. De zeven verdachten, variërend in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar, zijn aangehouden ten behoeve van verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):